Vastgoedstyling

Verkoopstyling is een moderne manier  om een woning in de woningmarkt te zetten. Het is een methode die de potentiele koper een sfeer en beleving geeft van het woongenot van de woning. Het te verkopen huis presenteert zich op deze manier vele malen aantrekkelijker aan de koper. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Het creëren van ruimte en licht door middel van kleuren en accessoires geeft een groots effect.

 

Huizen die door een verkoopstylist onder handen zijn genomen, trekken meer kijkers, verkopen sneller en brengen meer op. Verkoopstyling is dan ook geen luxe die voorbehouden is aan mensen met een ruime

beurs, maar een investering die zich bij ieder budget dubbel en dwars terugverdient.

 

Neutraliseren en depersonaliseren

Een stylist zorgt ervoor dat de woning gedepersonaliseerd en geneutraliseerd wordt. Ze legt de focus op je huis en niet op je thuis en dat gebeurt gewoon met (bijna) alle inboedel die je zelf hebt. Soms worden er wat dingen aangeschaft. Daardoor wordt een zo groot mogelijke doelgroep bereikt. De styliste loopt met je door de woning en bespreekt welke zaken je alvast zelf kan doen die nodig zijn om de verkoop te bevorderen. Soms is het nodig om bijvoorbeeld een muurtje te witten, plinten te plaatsen of lampen te vervangen. Dit zijn uitgaves die echt wat opleveren, deze adviezen worden altijd overlegd.

Alles strak wit, modern en leeg?

Vaak wordt de vraag gesteld: ‘de woning van mijn 80-jarige ouders is heel gedateerd, daar kan je zeker niks mee?’ Niets is minder waar. Een groot misverstand is dat een vastgoedstyliste alles strak wit, modern en leeg wil hebben. Het tegenovergestelde is echter het geval. Een woning moet sfeer blijven uitstralen maar ook rust. Dat kan ook zeker met gedateerde meubels. Een goede vastgoedstyliste kan iedere woning optimaal presenteren. Er wordt bij stylingen altijd accessoires gebruikt die wel van de laatste trends zijn waardoor we ‘oud & nieuw’ samen brengen afgestemd op de behoeftes van de woning. Omgekeerd geldt ook voor een moderne woning dat vastgoedstyling van meerwaarde is.

Wat kost dat?

We zouden geen Nederlanders zijn als we ons niet gelijk al afvroegen: ‘Maar wat kost dat dan?’ Een professionele vastgoedstyliste inschakelen is een zeer effectieve tool die je in kan inzetten bij de verkoop van je woning, ook in de huidige markt. Zorg dat je woning op een presenteerblaadje wordt geplaatst waardoor hij zich onderscheidt van de rest.
€ 500 tot € 1000 euro investeren voorkomt veelal een prijsverlaging van € 10.000 euro of meer. Daarnaast worden woningen met een goede presentatie, professionele fotografie met 360 graden en plattegronden beter bekeken op funda en daardoor sneller verkocht.

bronbestand. makelaarsland.nl